7 types die je op elke camping tegenkomt
Een camping is een plek waar vele verschillende types van mensen samenkomen. Van de glamping-girlie tot de outdoor-purist, heel verschillende mensen verlangen naar vakantie te midden van de natuur. En hoewel je overal ter wereld kampeerplekken vindt, vind je overal deze 7 types:
Het glamping-girlie
Ze las over glamping in een hip magazine en kreeg te horen dat dit het nieuwe eilandhoppen is. Ze kreeg er meteen zin in toen ze de Pinterest-tenten vol lichtjes en meubels in boho-stijl. Maar op de één of andere manier is kamperen, zelfs met de glamour, niets voor haar. Ondanks het 1.80 meter brede 2-persoonsbed kan ze maar moeilijk de slaap vatten, er kan immers elk moment een moordenaar voor de deur staan of er kan een spin onder haar deken kruipen. De volgende keer gaat ze liever met de meisjes op vakantie aan de Rivièra - in een Pinterest-villa.
De vanlife-hipster
Zijn naam is Max, Jonas of Julius en hij hoorde over #Vanlife op het surfkamp in Portugal. Hij heeft toen samen met zijn vriendin Laura, Jule of Meike voor veel te veel geld een VQ-busje omgebouwd en is sindsdien #ontheroad. De twee leven als digitale nomaden of gewoon totdat het geld voor de meubels, die ze op eBay verkopen op is. De vanlife-hipster is te herkennen aan de Manbun, de Birkenstocks en de vele tatoeages. Hij zet zijn kamp en hangt zijn hangmat daar op waar de beste golven te vinden zijn - of goede kiekjes te schieten voor Instagram.
De anti-kampeerder
Maar zo hadden de anti-kampeerders het zich niet voorgesteld: overal modder, geen douche en Birgit en Jochen staan vlak naast hen en turen over hun sudokuboekjes bij hen naar binnen. Hoewel ze de Base Camp-tent van Decathlon hebben gekocht (met uitstekende windstabiliteit en 8 ventilatiemogelijkheden), heeft hij sinds de eerste nacht rugpijn en is zij slecht gehumeurd, omdat er niet genoeg water was om haar haarconditioner uit te wassen. Als ze door muggen gebeten terugkeren naar Düsseldorf, prijkt op hun review: één ster.
De Mobile-Home-Reus
Sommige kampeerders hebben nooit genoeg. Als ze met hun peperdure, 170.000 euro kostende reuzemobilhome "Caravan Palazzo Performance S" de camping oprijden, staat iedereen te gapen. Ze genieten de aandacht als ze met hun 8 ton zware, in cognac gekleurde stalen ros op vier wielen voorbij de andere kampeerders in tenten en micro-woonwagens denderen. De mobil-home-reus verlaat zijn woonplaats bijna nooit - tenzij Susanne een Aperol Spritz wil hebben in een nabijgelegen café of Ralf verlangt naar een gesprek met de campingeigenaar over de nieuwste dimbare LED-lampen.
De camping-flodder
"Eén keer per naar Mallorca" is verleden tijd - de camping-flodder verruilt liever Mallorca voor de Alpen, maar het principe blijft hetzelfde: veel bier, zon en worstjes van de bbq. De caravan van de camping-flodder stamt uit de jaren 70 - net als hun kapsel. Met een matje en witte tennissokken maakt hij medekampeerders wakker die niet genoeg slaap hebben gehad met een playlist slagers uit zijn knetterende radio. Het goede aan de camping-flodder: ze delen hun biertjes graag met anderen en zijn altijd op de hoogte van de laatste voetbaluitslagen.
De outdoor-puristen
De outdoor-puristen hebben niet veel nodig om te overleven. De ene helft van hun tent is gevuld met klimmateriaal en de andere helft met drankjes rijk aan elektrolyten. Ze hebben geen nood aan extra franjes: ze hebben in Ecuador al een week onder de blote hemel geslapen, sanitaire gebouwen vinden ze overbodig en de regels voor wildkamperen zijn sowieso onzin. Ondanks hun schijnbare minachting voor overconsumptie, bezitten ze extra lichtgewicht, stormbestendige geodetische koepeltenten en hightech kookgerei, die zoveel kosten als een kleine caravan en hebben geen nood aan kampeerplaatsen. Als je ze daar toch tegenkomt, zijn het de leukste buren, omdat je ze overdag nooit ziet. Ze vertrekken rond 05.00 uur voor de eerste zonsopgangstour en keren uiteindelijk rond 18.00 uur terug, bedekt met modder van het vele mountainbiken of boulderen.
De camping-politieagent
Het equivalent van de dorpssheriff is de camping-politieagent. Dit soort type vind je voortdurend op kampeerplekken en mocht hij durven, zou hij het liefst een geel veiligheidsvestje aantrekken. Hij verwelkomt alle nieuwkomers, helpt de beginnende kampeerders met de juiste aansluiting op de stroomkast en het sorteren van het afval. Hij meet graag de juiste afstanden tussen de staanplaatsen met een liniaal en als je buiten je behoefte doet, na 22.00 uur naar muziek luistert of een niet-geregistreerde hond bij je hebt, kun je erop rekenen dat de camping-politieagent het de terreinwachter vertelt.